Усім дітям, які сидять на лаві запасних, це для вас!

Усім дітям, які сидять на лаві запасних, це для вас!

Я знаю, що ти хочеш брати участь у грі.
Я знаю, що це дуже важливо для тебе. Ти мені казав, щоб я сьогодні не приходив на гру, тому що ти, ймовірно, не дуже багато будеш грати. Але я прийшов, я тут і я пишаюсь тобою.

Я бачу, як ти реагуєш і радієш кожній атаці.
Я бачу, як ти вітаєш своїх товаришів по команді з посмішкою на обличчі.
Я бачу, як ви дивитися на вашого тренер з надією при кожній паузу у грі.

Я знаю, що ти дуже хочеш брати участь у грі.

Я знаю, що ти відмовився від стількох суботніх вечорів та ранкових вихідних, як і інші діти з команди.
Я бачу, як ти метушишся, коли до кінця тайму гри залишаються личені хвилини, і я бачу, як ти високо тримаєш голову і заохочуєш тренера до заміни, коли тебе знову викличуть та випустять на поле.

Я знаю, ти думаєш, що ти не такий сильний, як товариші по команді.
Я знаю, ти думаєш, що ти надто малий. Але те, що я бачу, це діти із маленьким серцями, які будуть ще довго колотатися після останнього свистка.

Я знаю, що ви хочете брати участь у грі, і я знаю, що це не дуже допомагає вам, щоб вас почули зараз, але футболу потрібні такі діти, як ви, які знаходяться на лаві запасних, тому що ви не завжди будете там.

Я знаю, що ви хочете брати участь у грі, але я хочу, щоб ви знали, що прийде і ваш день. Ти отримаєш дзвінок. Тебе запрсят на гру. На тебе будуть розраховувати друзі та колеги, сусіди і твоя сім'я, і ти колись візьмеш на себе ініціативу і потрапиш в їх обійми.

Коли ви подорослішаєте, ви будете використовувати навички, отримані на лаві запасних.
Коли будете виходите з спортзалу, життя зовні буде відчуватиметься по іншому, і вам доведеться копатися в своїх запасах терпіння, витримки, спортивної майстерності та мужності, які ви накопичили, сидячи на лаві запасних. Ви не завжди будете отримуватимете підтримку. Розчарування та поразки чекають на вас так само неминуче, як перемоги та святкування, але те, як ви поводитеся на футбольному полі сьогодні, відточує риси, які допоможуть вам у завтрашньому дні.

Ви не можете бачити це зараз, але коли-небудь ви зрозумієте і скористаєтеся набутою впевненістю, співчуттям, рішучістю та стійкістю, які ви отримали на лаві запасних.

Я знаю, що ви хочете брати участь у грі, але коли-небудь всі навколо вас, і в першу чергу ви самі, пожнете плоди того часу, які ви провели на лаві запасних. Я знаю, коли настане цей час, ти змусиш мене тобою пишатися. Так у вас має бути. Сьогоднішній день не виняток, і я радий бути тут з тобою.

Так що підніміть руки на фінальний свисток. Обійміть своїх товаришів по команді. Усміхайтеся та святкуйте перемогу. Це ваше. Це все твоє.

Ейлін Флад О'Коннор